Kategorier
diverse

Beskyt din gode idé

Det bliver stadig mere og mere populært at springe ud som iværksætter. I dag er det blevet meget lettere at oprette egen virksomhed, og heldigvis er der flere, der benytter sig af muligheden for at være iværksætter. Selvom der er mange, der drømmer om et liv som selvstændig, så kræver det først og fremmest en god idé, men når først idéen er på plads, så er det vigtigt, at man sørger for at beskytte idéen mod plagiat fra andre virksomheder. 

Varemærkeregistrering beskytter din gode idé

Den gode idé er den idé, som har potentiale til at udvikle sig til noget større og derved blive eftertragtelsesværdigt. En sådan idé er det langt fra alle, der får, og derfor er det med at beskytte den idé, så andre ikke har mulighed for at benytte sig af selv samme idé.

Når først man har udviklet et koncept eller et produkt, som er eftertragtet, så kan det være for sent at beskytte ens rettigheder mod plagiat fra andre virksomheder, derfor er det vigtigt, at man allerede i virksomhedens spæde start sørger for, at få registreret ens varemærke, så andre virksomheder ikke har mulighed for at kopiere konceptet eller produktet. Som selvstændig iværksætter ville det være enormt ærgerligt at se sin gode idé blive stjålet for næsen af en, og det er særligt derfor, at varemærkeregistrering er enormt vigtigt.

Plagiat er, når andre virksomheder bevidst eller ubevidst opretter et varemærke, der minder i særdeleshed meget om dit. Uden en varemærkeregistrering er der i sådanne tilfælde ikke noget at gøre, andet end at se til at de andre virksomheder høster gavn af dit produkt. Med en varemærkeregistrering er du derimod beskyttet i sådanne tilfælde, og du har i stedet mulighed for at sælge licens til varemærket. Når efterspørgslen på dit produkt stiger, kan der være mange penge at tjene på at sælge licens af varemærket.

Hvis du vil blive klogere på varemærkeregistrering og licens af varemærker, så kan du læse meget mere om selv samme her.