Kategorier
Uncategorised

Vær forberedt på uforudsete udgifter

De kommer typisk når man mindst venter dem, de uforudsete udgifterne. For at være sikker på at man ikke pludselig står med skægget i postkassen, og ser hele sin opsparing ryge ind i et stort sort hul, så skal man skabe luft i sin økonomi. Hvis du har luft i økonomien, så er du klar, når de uforudsete udgifterne banker på døren.

Overblik giver overskud

Det er ikke til at undgå at man pludselig skal betale for noget, som man ikke rigtig havde regnet med i budgettet. Uforudsete udgifter dukker op på de mindst passede tidspunkter, gerne sidst på måneden, hvor man allerede kæmper med røde tal på konto. Det er derfor vigtig at man sørger for at få skabt luft nok i ens økonomi, til at håndtere udgiftsposter som man ikke regnede med. Det er også altid godt at vide, at hvis det virkelig brænder på, så kan det være en mulighed at redde sig ud at en kinkig økonomisk situation med et kvik lån. Fordelen med et kviklån, er at du har pengene på konto i løbet af kort tid, og kan derfor hurtig få løst situationen. Den bliver dog selvfølgelig kun kortvarig løst, da pengene du låner skal betales tilbage. Men hvis det eneste du har brug for, er tid, så kan et online lån være en god løsning, på uforudsete udgifter.

For at undgå at komme i økonomisk klemme, så kan det være en god ide at man bygger op en økonomisk buffer. Denne buffer kan være en tryghed i hverdagen, og sørge for at man ikke behøver at nedprioritere et tiltrængt tandlæge besøg, eller tage opvasken i flere måneder, mens man sparer op til ny opvaskemaskin.

Spar penge i hverdagen

For at få overskud til at lave en buffer, så kræver det selvfølgelig at der er nogle penge til overs, hver måned. For at skabe mere overskud i privatøkonomien, kan du selvfølgelig arbejde mere. Vær derfor opmærksom på, om du har mulighed for at tage ekstra vagter, eller måske faktisk kan arbejde selvstændig, ved siden af dit almindelige arbejde. Det kan også være en mulighed at sælge ud af det som du har gemt væk i kælder, og på loft. Hvis du har et overskud af tøj som du aldrig bruger, så er det oplagt at du skal deltage på det næste loppemarked i dit lokalmiljø.

Du skal selvfølgelig også kigge nærmere på dit eget budget. De fleste opdager nemlig flere muligheder for at spare nogle mønter, ved en grundig gennemgang af udgiftsposterne. En typisk synder på budgettet, er forskellige passive abonnementer, og streamingtjenester. Måske kan du klare dig med kun en streamingtjeneste over det næste året? De fleste af os bruger også flere penge end nødvendig på mad. Prøv at se på muligheden for at lave en madplan. Dette vil spare dig for penge, og samtidig være med til at begrænse madspild. Det er jo ingenting som smager bedre end at spare penge, med god samvittighed.